Incasso in Duitsland

Uw facturen in Duitsland gewoon betaald! U kunt zich zorgeloos op uw eigen onderneming richten terwijl wij de administratie van uw debiteurenbeheer verzorgen.

Gocasso, dé incassopartner voor Nederlandse bedrijven in Duitsland

Heeft uw bedrijf een klant uit Duitsland die zijn facturen niet betaalt? Ongeveer meer als een kwart van alle vorderingen in Duitsland blijven jaarlijks onbetaald, daarom is het erg belangrijk om uw debiteurenbeleid voor Duitse klanten  op orde te hebben. Gocasso helpt u graag om uw incassoscore in Duitsland te verhogen.

Wanneer uw bedrijf te maken krijgt met niet-betalende Duitse klanten, komt u in aanraking met andere een wetgeving dan in Nederland. Daarbij worden de cultuurverschillen tussen Nederlanders en Duitsers vaak onderschat. Gocasso zorgt met een directe en respectvolle aanpak dat ook klanten in Duitsland betalen.

Incasso in Duitsland, wat zijn de verschillen nu eigenlijk?

Elk incassotraject heeft zijn overeenkomsten, maar toch verschillen er per land diverse zaken. Voor incasso in Duitsland is dit niet anders.

Duitsers houden van duidelijkheid. Dat betekent dat een Duitse debiteur een duidelijke termijn gesteld moet worden waarbinnen hij of zij uiterlijk moeten betalen. Dit wordt ook wel Fristsetzung genoemd. Met deze termijn geven we niet alleen aan dat er voor een bepaalde datum betaald moet zijn, maar ook dat de debiteur gegarandeerd een gerechtelijke procedure kan verwachten bij het uitblijven van betaling voor die bepaalde datum. Dit zorgt in de meeste gevallen al voor betaling. Maar als dat niet werkt, is de Duitse wet perfect uitgerust om te kunnen incasseren. Zo is incasso Duitsland in veel gevallen aan te raden.

In tegenstelling tot Nederland, werkt gerechtelijke incasso in Duitsland stukken beter. Duitse gerechtelijke procedures worden uitgevoerd door onze lokale incasso advocaten, genaamd Rechtsanwälte in het Duits. We vangen aan met het starten van een zogenaamd Mahnverfahren. Dit is een Duits verzoekschrift waarin wordt omschreven wat uw vordering inhoudt, hoe hoog deze is en wie de partijen zijn. Dit verzoek wordt bij de bevoegde lokale rechtbank in Duitsland ingediend.

Aan de hand van deze verschillen is het duidelijk dat wanneer u zaken doet met een Duitse handelspartner dat u geconfronteerd wordt met verschillende gewoontes en handelstradities dan u gewend bent.

 

Betrouwbaar

Op een zorgvuldige manier omgaan met de gegeven verantwoordelijkheid

Communicatie

Om te begrijpen en samen te werken met onze klant en de debiteur

Pro-actief

Wij pakken de regie, kijken vooruit en nemen maatregelen

Uw geld snel incasseren?

Bij Gocasso zorgen we ervoor dat elk dossier de aandacht krijgt die het nodig heeft. Wilt u uw geld snel incasseren? Dien dan meteen uw incasso in en we gaan zo snel mogelijk voor u aan de slag!

Zekerheid met Gocasso als incassopartner in Duitsland

Bij incasso in Duitsland werken wij altijd met een vaste prijs per dossier, zodat u er zeker van bent dat u niet onverwachts alsnog tegen veel kosten aanloopt.

Gocasso is een jonge, dynamische organisatie met meer dan 20 jaar ervaring op het gebied van creditmanagement. Wij zijn vooral in het MKB-segment actief, zowel in Nederland als ook in Duitsland, België en Engeland. Als geen ander weten wij en onze partners hoe belangrijk het is om persoonlijk in contact te komen met debiteuren en respectvol te zoeken naar mogelijkheden om betalingsproblemen in Duitsland op te lossen.

Wij nemen het debiteurenbeheer over en zorgen ervoor dat debiteuren op de juiste momenten benaderd worden over nog openstaande facturen. U krijgt wekelijks een overzicht van ons met reeds betaalde- en openstaande facturen. Wanneer een factuur niet binnen de gestelde termijn betaald wordt schakelen wij over op incasso. De juristen van Gocasso gaan meteen aan de slag om alle debiteurendossiers zo snel mogelijk succesvol af te sluiten.

Vrijblijvend advies over incasso in Duitsland?

Bij Gocasso zorgen we ervoor dat elk dossier de aandacht krijgt die het nodig heeft. Vul ons incassoformulier in en we kijken vrijblijvend wat we voor u kunnen betekenen.